Lentopallon M1 jatkaa taistelua ja N2 tekee uutta nousua

7.10.2019

Karhulan Veikoilla iso rooli lentopalloilijoiden kehittäjänä liigaan

Miesten lentopallon 1-sarjajoukkue on jälleen iskussa joukkueen kasaamishaasteista huolimatta. Loistavalla seurojen välisellä yhteistyöllä on M1 joukkueen pelaajamateriaali entistäkin laajempi ja joukkue pystyy jatkamaan nuorten pelaajien kehittämistä, josta osoituksena alkaneella kaudella neljä uutta Mestaruusliigapelaajaa. Henrik Porkka (Hurrikaani Loimaa), Jan Helenius ja Matias Sosunoff (Etta Oulu) seuraksi liigaan nousivat Mikko Suomalainen (Hurrikaani), Lauri Lehtonen, Aleksander Rastamo ja Hassib Rezai (Vantaa Ducks). Viime kaudella KaVe:a edustanut Marko Määttänen siirtyi takaisin liigakentille (Vantaa Ducks). Lisäksi viime kauden aikana Karhulan Veikkojakin edustaneet pelaajat Joona Väänänen ja Kalle Kattelus (Ducks), Atte Rissanen ja Juho Kaunisto (Karelian Hurmos) jatkavat Mestaruusliigassa, samoin toissa kaudella mukana ollut Joonas Huhtakangas jatkaa Ruotsin liigajoukkue Sollentunassa passarina jo toista kautta.

Joukkueen maine nuorten pelaajien kasvattajana on erinomainen ja siksi yhteistyö farmisopimuksella Vantaa Ducksin kanssa jatkuu. Hollolan Salpiksen miesten 2-sarjajoukkueen kanssa on myös alkaneelle kaudelle tehty farmisopimus, jotta heidän kehittymishaluisille pelaajille löytyisi polkua kovempiin sarjoihin. Nuoria pelaajia on kehityspelaasopimuksella myös Vantaalta Keimolan Kaikusta sekä Puma Volleysta, jotta lupaavat junioripelaajat pääsevät haastamaan itseään.

Kun kolme kierrosta on pelattu, on M1-joukkueella 2 voittoa saavutettuna ja sijoituksena 4.sija.

Uudistuneeseen naisten 2-sarjaan KaVe sai myös parin vuoden tauon jälkeen junioripitoisen joukkueen kasaan. Joukkue koostuu omista kasvateista, sekä kehittymään pyrkivistä lupaavista kymenlaaksolaisista nuorista. Joukkueen tavoitteena on miesten tavoin pyrkiä kehittämään tytöistä nuoria lentopalloilevia naisia ja mahdollistaa heidän etenemisensä urheilijan uralla. N2 joukkueeseen on toiveena vielä löytää muutama kokenut pelaaja tukemaan nuorten kehittymistä.