Lajiuutiset

 

KaVella edustusta Biddy Basket -joukkueessa USA:ssa

 

Suomen Biddy Basketin vuoden 2016 joukkueet valittiin jo vuoden 2015 lopulla ja alkulerityksessä on ollut useampikin Karhulan Veikkojen pelaaja mukana. Kolmen viikonloppuleirityksen jälkeen joukkueet ovat valmiita edustamaan Suomea maailmalla. Joukkueet matkustavat kevään aikana eri puolille turnausmatkoille.

12-vuotiaiden poikien joukkue matkustaa Yhdysvaltoihin kansainvälisen Biddy Basketin huipentumaan puolentoistaviikon lopputurnausmatkalle 9.3. - 18.3. Suomen joukkueessa KaVen värejä edustaa USA:n Louisianassa C-juniori Otto Soini. Onnittelut vielä Otolle valinnasta ja hyvää turnausmatkaa!

Oheisessa linkissä löytyy Biddy Basketballin toiminnasta tarkempaa tietoa.

http://www.biddyfinland.com/

 

Alla Otto joukkuekuvassa ylärivissä kolmas vasemmalta.

 

Palkitut juniorit kaudella 2014-2015

 

Koripallojaosto palkitsi ansioituneita junioreita seuran yhteisessä kauden päätöstilaisuudessa Helilän koululla 11.5. Tsemppari malja -kiertopalkinnon saivat Ruben, Joonas ja Veeti. Lisäksi lahjakorteilla palkittiin Emil, Juuso ja Ilari. Kuntojaosto muisti vielä stipendillä Mikoa. Onnittelut palkituille!

 

Palkitut juniorit

Koriskoulu: Ruben Lingenfelter ja Emil Nikka

Mikropojat: Joonas Herrala ja Juuso Kurki

Minipojat: Veeti Liukkonen ja Ilari Nokka

Kuntojaoston stipendi: Miko Makkonen 

Palkitut korisjuniorit vasemmalta: Veeti, Joonas, Ilari, Emil ja Juuso. Kuvasta puuttuvat Ruben ja Miko.
Jone ja "pikkusudet" valmiina peliin marraskuun Pikkususi-turnauksessa.

 

SYYSKAUSI TARJOSI PALJON ILONAIHEITA

18.12.2014

Junioreiden koriskausi 2014–2015 on nyt saatu pakettiin syksyn osalta, joten pieni välitilinpäätös lienee paikallaan menneestä syksystä. Joulutauolle voidaan siirtyä suupielet korvissa, sillä niin paljon ilonaiheita kulunut alkukausi on tarjonnut. Siitä lähtien kun KaVen juniorikoripallotoiminta aloiteltiin vuosien jälkeen uudelleen syksyllä 2010, on joka syksyinen jännityksen aihe ollut, ilmestyykö salille yhtään junioria? Iloksemme heitä ilmestyi neljä vuotta sitten toistakymmentä ja ehkäpä vielä suuremmaksi iloksemme lähes kaikki silloin koriskoulussa aloittaneet pojat ovat edelleen toiminnassa mukana, kuten ovat myös noin 40 muuta neljän vuoden aikana koripallon harrastuksekseen valinnutta junioria. Toiminnassamme on tällä hetkellä mukana yhteensä noin 50 junioria kolmessa eri ryhmässä (minit, mikrot ja koriskoulu).  Erityisesti mieltä lämmittää koriskoulun lähes tuplaantunut osallistujamäärä edellissyksystä, junioreita on ryhmässä yli 20. Näin hyvää tilannetta junioririntamalla ei ole ollut vuosikausiin.

Olemme tänä vuonna aloittaneet yhteistyön paikallisten seurojen KTP:n ja Peli-Karhujen kanssa. Seurojen yhteisen Pikkususi-hankkeen tarkoituksena on tarjota jokaiselle eskarilaiselle ja ekaluokkalaiselle mahdollisuus harrastaa koripalloa mahdollisimman lähellä kotia ja koulua. Hankkeeseen liittyen syksyllä tehtiin koulukäyntejä, jotka kattoivat yhteensä 13 Kotkan alakoulua. Koulukäynteihin saatiin apua KTP Basketilta ja Peli-Karhujen naisten joukkueelta. Pikkususi-liigan nimissä järjestetään kauden mittaan kolme turnausta, joista ensimmäinen pelattiin marraskuussa Karhuvuoressa. Toinen turnaus on ohjelmassa tammikuussa ja kolmas maaliskuussa. Vaikka Pikkususi-hankkeen operatiivista toimintaa on takana vasta muutama kuukausi, voidaan jo nyt sanoa, että hanke on ollut menestys. Lisääntyneet harrastajamäärät puhuvat puolestaan.

Vaikka urheilulliset tavoitteet eivät vielä alle mini-ikäisillä olekaan se kaikkein tärkein asia, niin on ollut ilo huomata, että pelikentälläkin on tullut menestystä. Minipojat pääsivät syyskaudella mahtavaan liitoon ja nappasivat kauden päätteeksi alueen ykkösdivarissa seitsemän voittoa putkeen, jonka ansiosta joukkue kuittasi plakkariinsa syyskauden sarjavoiton huipputasaisessa sarjassa voittosuhteella 8-2. Taakse jäivät samalla voittosuhteella paikallisvastustaja KTP sekä Joensuun Kataja.

Mikropoikien syyskauden sarjaohjelma tarjosi joukkueille eri määrän otteluita, eikä sarjataulukko näin ole täysin vertailukelpoinen. Pojat pelasivat kuitenkin nousujohteisesti ja sarjakärjessä porskuttavat Kouvojen joukkueet joutuivat tekemään kauden viimeisessä turnauksessa Otsolassa täyden päivätyön, jotta voitot irtosivat hienosti taistelleista KaVen pojista. Syyskauden voittosuhteeksi muodostui lopulta 2 voittoa ja 3 tappiota. Sarjapelien lisäksi sekä minit että mikrot osallistuivat marraskuussa Kouvot-turnaukseen Kouvolassa. Koriskoululaisten syyskauden huipennus oli jo edellä mainittu Pikkususi-turnaus marraskuussa, mihin KaVe osallistui kolmen joukkueen voimin.

Joulutauon jälkeen pelit jatkuvat jälleen mikrojen ja minien osalta aluesarjan koitoksilla. Molemmilla joukkueilla on lisäksi ohjelmassa ainakin Ricoh-turnaus Vantaalla tammikuun lopulla. Myös osallistuminen toukokuussa Rakveren turnaukseen on todennäköistä, joten hienoja hetkiä pelikentällä on taas runsaasti tarjolla. Koriskoululaiset pääsevät kevätkaudella kokemaan onnistumisen riemua kahdessa Pikkususi-turnauksessa.

Kevätkautta lähdetään rakentamaan samoilla palikoilla, joilla syyskausi vedettiin tyylikkäästi läpi. Kasvavat harrastajamäärät ja hienot otteet pelikentällä antavat vahvistuksen sille, että olemme oikealla tiellä. 

KaVen korisjaosto toivottaa kaikille korisdiggareille Hyvää Joulua alla olevan videon myötä:) Jokaiselle joukkueelle tsemppiä kevään koitoksiin!

Joulupukkikin kerkesi joulukiireiltään Luoviin jakamaan junioreille joulupussit.

Junioreiden pikkujoulut Luovissa 11.12.2014

18.12.2014

KaVen junioreiden koko perheen pikkujouluja vietettiin Luovissa lähes 100 osallistujan voimin. Ohjelmassa oli mm. kysymyspolku, makkaranpaistoa ja jouluherkkujen nauttimista. Mukava ilta huipentui itsensä joulupukin vierailuun, jonka lopuksi pukki jakoi kaikille lapsille joulupussit kotiinviemisiksi. 

 

 

 

Heinolassa jyrää!

06.10.2014

Kaven minipojat osallistuivat sarjakauden alla Heinolassa järjestettyyn Spalding Cupiin sunnuntaina 5.10. Turnaus oli kaksipäiväinen, mutta jokainen sarja pelattiin läpi yhdessä päivässä, joten tapahtuma oli todella kompakti paketti. Myös ajankohtana todella hyvä juuri sarjakauden alla. Turnaus oli myös historiansa ensimmäinen laatuaan Heinolassa ja tämän kokemuksen pohjalta voi todeta varmasti, että uusi perinne on luotu. Melkein 40 joukkuetta ja lähes 70 talkoolaista mukana heti ensimmäisenä vuonna!

Minipojilla oli kolme peliä sunnuntain aikana, joten saatiin oikein hyvä näkemys siitä missä tällä hetkellä mennään ja mihin asioihin syksyn aikana tulemme painottumaan harjoituksissa.

Ensimmäinen peli aamupäivällä Lahden toista joukkuetta, Namika Lahti Lilaa vastaan oli ns. perinteistä aamutekemistä eli ajatukset ja asenne olivat vasta tulossa jossain Kouvolan kohdalla perässä. Tällä kertaa ei edes auttanut ajoissa paikalla oleminen ja hyvä lämmittely. Pallo poltti pelin aikana aivan liikaa ja tilanteet poltatti mukavasti myös koutsien hermojakin. Ottelu päättyi melkoisen sekalaisten tilanteiden jälkeen Namika Lahti Lilalle 25-22.

Toinen ottelu alkoi melkein heti perään, joten päästiin nollaamaan ensimmäinen matsi hyvin nopeasti. Vastaan asettui Lahden toinen porukka, Namika Lahti Valkoinen. Ottelussa oli jo paljon parempaa tekemistä ja alkusyksyn aikana harjoiteltuja asioita toteutettiinkin jo paremmin. Puolustus oli agressiivista ja hyökkäyksiin mentiin koko viisikon voimin. Ottelu päättyi Kaven voittoon 36-24.

Kolmatta ottelua saatiinkin sitten odottaa hieman pidempään, mutta siinä asenne ja keskittyminen olikin yllättäen kaikkein parhaimmalla tasolla päivän aikana, joten ilmeisesti pitkät päivät sopivat pojille. Vastaan asteli isäntäseura Heinolan NMKY. Ottelu kulki Kaven hallinnassa alusta saakka ja päätösnumerot kirjattiin summerin soidessa Kavelle 37-28.

Turnauksesta saatiin todella arvokasta kokemusta ja nähtiin oma tekemisemme taso. Poikia oli turnauksessa mukana yhteensä 12 ja kaikki saivat nauttia onnistumisista peleissä. Hienoja suorituksia tuli, niin yksilö-, kuin joukkuetasollakin ja tekemisen meininki, sekä peli-ilo paistoivat kaikista pojista oikein iloisesti kahdessa viimeisessä ottelussa.

Turnauksessa harjoiteltiin ensi kertaa muutamia uusia taktisia asioita ja nyt voi jo sanoa, että asioiden sisäistäminen pojilla on todella hyvällä tasolla. Tästä on hyvä aloitella aluesarjaottelut ensi lauantaina Kouvolassa, kun vastaan tulevat Kouvot ja Joensuun Kataja.

Niin, ja iso käsi vielä Heinolaan! Hieno meininki ja toivotaan, että tästä alkoi eräänlainen perinne ja ensi vuonna toivottavasti järjestetään järjestyksessään toinen Spalding Cup. Tekemisen meininkiä!

 

 

5/13 PikkuSusi -liigan kouluvierailuista takana, mutta mikä on PikkuSusi -liiga Kotka?

19.09.2014

Suomen koripallomaajoukkue pelasi elo-syyskuun vaihteessa maailman parhaita koripalloilijoita vastaan Espanjassa järjestetyssä maailmanmestaruuskilpailuissa. Tämä ei ole suomalaiselle palloilukulttuurille jokapäiväistä herkkua, mutta toivottavasti tulevaisuudessa on. Tämän takia me, Suomen koripallopääkaupungissa Kotkassa, haluamme tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuuden harrastaa liikuntaa koripallon muodossa. Näin uudet Petteri Koposet ja Sasu Salinit syntyvät -mitä isot edellä, niin pienet perässä.

PikkuSusi -liiga on kolmen kotkalaisen junioriseuran yhteistyöhanke. Mukana tässä historiallisessa yhteistyöhankkeessa ovat KTPkoripallo, Peli Karhut juniorit sekä Karhulan Veikot. Seurat haluavat taata, resurssiensa mukaan, jokaiselle eskarilaiselle sekä ekaluokkalaisen mahdollisuuden harrastaa mahdollisimman lähellä kotia ja koulua. Näiden kolmen seuran kyseiset 6.-7.vuotiaiden ryhmät myös pelaavat kauden mittaa kolme PikkuSusi -turnausta, ja toimivat yhteistyössä erilaisin tavoin. Harjoituksissa käydään liikuntaan ja koripalloon liittyviä asioita läpi leikkien avulla.

Näkyvimmin PikkuSusi -liiga on esillä tällä hetkellä kouluvierailujen kautta. KTPkoripallo, Peli Karhut juniorit ja Karhulan Veikot kiertävät kertomassa ekaluokkalaisille koripallosta kolmellatoista Kotkan alueen koululla. Kouluvierailuihin mukaan olemme saaneet KTP-Basketin pelaajia sekä Peli Karhut naisten pelaajia. Tämäkin on sinänsä historiallista, sillä näin montaa koulua ei ole järjestelmällisesti kierretty ikinä. Viisi toimijaa on parempi kuin yksi.

Kysymykset ja palautteet voi suunnata PikkuSusi -liigan koordinaattorina toimivalle Antti Avelinille, tai käydä kysymässä treeneissä, joiden ajankohdat alla.

PikkuSusi -liigan harjoitukset ovat seuraavasti:

Ti 16.30-17.30 Kyminkartanon koulu
Ke 17.30-18.30 Metsolan koulu
Ke 18.00-19.00 Haukkavuoren koulu
To 16.00-17.15 Ruonalan koulu
Pe 17.30-18.30 Otsolan koulu
Pe 17.00-18.00 Hakalan koulu

Mukaan tarvitset vain sisäpelivarusteet.
Treeneissä nähdään!!