Lajiuutiset

Karhulan Veikkojen puheenjohtajan tervehdys kaikille lentopalloilusta kiinnostuneille.

 

Uusi kausi on alkamassa ja tuomassa uusia haasteita lajimme pariin. Miesten maajoukkueen hienot pelit ja lajin saama näkyvyys mediassa on antanut nostetta lajille. Myös Kymenlaaksolaisittain lentopalloilussa on paljon positiivista, kuten Kouvolan Lentopalloilijoiden miesten joukkueen nousu I-sarjaan. Monilla seuroilla ja joukkueilla on kuitenkin vaikeuksia saada ryhmiä sopivan kokoisina kasaan itsenäisesti, etenkin poikien osalta, mutta myös joissakin tyttöjen ikäluokissa. Tämä on johtanut hienosti seurojen väliseen keskusteluun ja positiivisiin tuloksiin yhteistyön osalta. Tuosta yhteistyöstä on hyvä aloittaa ja nyt olisi aika kaikkien lentopalloilusta kiinnostuneiden ryhtyä toimiin hienon lajimme elinvoimaisuuden turvaamiseen ja kehittämiseen alueellamme.

 

Olen koonnut tähän mahdollisuuksia, joihin toivoisin mahdollisimman monen tarttuvan. Näin monen lajista kiinnostuneen pieni panos lajin eteen synnyttäisi toivoakseni ison askeleen eteenpäin niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin lentopallon harrastamisen mahdollisuuksiin.

 

Kouvolan Lentopalloilijoiden miesten lähtiessä mukaan I-sarjaan on alueellamme tarvetta harjoittelevalle 2-sarjajoukkueelle, joka toimii farmijoukkueena KoLe:lle. Joukkueen runko koostuisi KaVe:n A-pojista ja KoLe:n harjoitusringissä olevista pelaajista, jotka eivät vielä mahdu pelaavaan ryhmään I-sarjassa. Tässä ryhmässä olisi nyt noin 10 pelaajaa, mutta lisää tarvitaan, eli kaikki joita harjoittelu ja pelaaminen kiinnostaa, TERVETULOA. Samoin, jos on tiedossa A-ikäisiä (-96 - 98) kiinnostuneita kehittymään ja pelaamaan A-poikien sarjaa, TERVETULOA.

Suurin haaste edellä mainitun toteuttamiseen on joukkueen taustajoukot valmentajasta alkaen toimitsijoihin jne. Jos jollakin on kiinnostusta antaa panoksensa alueemme mieslentopalloilun eteenpäin viemiseen, TERVETULOA. Näin saisimme nuorille lentopallolupauksille, joita alueeltamme löytyy, polun juniori-ikäluokista aikuissarjoihin ja Kymenlaaksolaiselle lentopalloilulle kehittymisedellytykset.

 

Naisten ja vanhempien tyttöjen osalla ei pelaajia ja etenkään aktiivista taustajoukkoa ole myöskään liikaa, jotta pystyttäisiin pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun ja kilpailuun. Jos jollakin on innostusta osallistua nais- tai tyttöjoukkueiden toimintaan, TERVETULOA. Riittävällä taustatoimija määrällä ja seurojen välisellä yhteistyöllä saataisiin toimintaa kehitettyä ja kaikille toivottavasti tavoitteidensa mukaista toimintaa.

 

Tulevaisuuden pelaajatarpeen tyydyttämiseksi, niin poika kuin tyttölentopalloilijoiden osalta vaatii myös jatkuvaa kehittämistä ja panostamista nykyisessä valtavassa lajikirjossa. Kokemuksesta tiedän, että lapsia saadaan pallokouluihin ja lentopallokouluihin, mutta tarvitaan myös osaavia ohjaajia ja taustajoukkoja. Lapset kehittyvät nopeasti ja heidän innostamisekseen on muodostettava järkevän kokoisia joukkueita. Tässä kohtaa tarvitaan valmentajia ja joukkueenjohtajia. Eli kaikki, joita kiinnostaa lasten kanssa liikkuminen, TERVETULOA. Ohjaus ja valmennustehtäviin halukkaille järjestetään tarvittavat koulutukset yhdessä seurojen ja Lentopalloliiton kanssa. Tarjolla on aloittavan ohjaajan koulutusta, tekniikkakoulua ja valmentajakoulutusta.

 

Koko aluettamme, Kotka, Hamina ja Kouvola, ajatellen toivon, että nyt alkanut keskustelu yhteistyön mahdollisuuksista saa jatkoa, jotta valmennusta ja ohjausta saadaan aina niille nuorille lupaaville lentopalloilijoiden aluille, jotka sitä eniten tarvitsevat ja haluavat. Seurarajojen rikkominen on joskus vaikeaa, mutta jos haluaa aidosti tehdä työtä oman lajinsa eteen, on toimittava avoimin mielin ja katsottava eteenpäin.

 

Te, jotka olette kiinnostuneet pelaamaan M2-sarjaa tai A-pojissa, ohjaamaan, valmentamaan tai toimimaan taustajoukoissa eri ikäluokissa naisten, tyttöjen ja poikien parissa, TERVETULOA Karhulan liikuntahallille tiistaina 11.8. klo 17.30 edistämään lajimme elinvoimaisuutta. Ja ottakaa asiasta kiinnostunut kaverinne mukaan.

 

31.7.2015

Markku Sosunoff, Karhulan Veikot Juniorit ry, pj

Lentismestarit leikkimieliseen lentopallon tv-ohjelmaan yli seurarajojen kootusta joukkueesta Kymi Volley Stars ovat nuorten maajoukkueeseen nousseet Henrik, Matias, Veera ja Yasmine.

 

 

Kymi VolleyStars valittiin mukaan TV2:lla Tammikuussa esitettävään lentopalloaiheiseen sarjaan.

Joukkue koostuu Karhulan Veikkojen pojista ja Valkealan Kajon tytöistä.

Joukkueessa mukana ovat:

1 Jens Nenonen

7 Henrik Porkka

6 Matias Sosunoff

2 Taru Aapro loukkaantunut, tilalla Martta Lindström

5 Veera Hämäläinen

4 Yasmine B. Madsen

3 Essi Penttinen

http://www.lentopalloliitto.fi/?x814978=16730801

 

 

 

 Joukkue kävi harjoittelemassa sarjaa varten Haminan Arsin 50 vuotis juhjaturnauksessa, Salmiakkiturnauksessa sunnuntaina 2.12. Stars voitti kaikki pelaamansa ottelut 2-0,saavuttaen näin kenraaliharjoituksissa turnausvoiton. Nelikko pelissä pelasivat Essi, Veera, Henrik ja Matias.